Zdrowy tłuszcz

Zdrowy tłuszcz

Co należy jeść, by być zdrowym i nie tyć?” – to pytanie towarzyszy nam od dawna, a odpowiedzi jest tyle, że wywołują zamęt. Brzuchy tymczasem rosną… Wreszcie pojawiło się światełko w tunelu: lekarz Steven Masley i dietetyk Jonny Bowden, reprezentujący diametralnie różne szkoły dietetyczne, doszli do takiej samej odpowiedzi na pytanie o powód, dla którego tyle osób bezskutecznie walczy z nadwagą i chorobami. Nie chodzi o rozróżnienie między kaloriami i węglowodanami czy rywalizację diety mięsnej z roślinną. Znacznie ważniejsza jest różnica między zdrowymi i niezdrowymi tłuszczami!
Rezultatem odkryć autorów jest książka, w której wprowadzają podział tłuszczów na zdrowe, niezdrowe i neutralne oraz przedstawiają niesamowite właściwości zdrowych tłuszczów, takie jak zdolność do zapewnienia równowagi hormonalnej i kontrolowania apetytu czy zapobieganie stanom zapalnym. Masley i Bowden tłumaczą, które tłuszcze wybierać, a których unikać i przedstawiają 30-dniowy plan żywieniowy oraz 50 przepisów wg formuły „tłuszcz-błonnik-białko-smak”. Podpowiadają też, jak unikać błędów w używaniu zdrowych tłuszczów.

Książka, która stanie się klasycznym poradnikiem żywieniowym


Inne książki z serii

  • Seria wydawnicza: ZDROWIE
  • Tytuł oryginału: Smart Fat
  • Język oryginału: angielskiego
  • Tłumaczenie: Iwona Michałowska-Gabrych
  • Data premiery: 15 września 2017
  • Rodzaj okładki: Miękka ze skrzydełkami
  • Wymiary: 135 mm × 205 mm
  • Liczba stron: 368
  • ISBN: 978-83-8074-072-3
  • Cena okładkowa: 39,90 zł
  • Nazwa wariantu: E-book
  • ISBN: 978-83-8074-111-9
  • Cena okładkowa: 34,90 zł