Kuchnia polska bez pszenicy

Patroni:

Kuchnia polska bez pszenicy
Ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów

Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki Kuchni polskiej bez pszenicy proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej, radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów dostępnych w polskich sklepach. Obszerna część poświęcona przepisom zawiera ponad 300 receptur na domowe posiłki od rana do wieczora: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (głównie wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) oraz sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery oraz wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą… I mniej typowe – z burakami albo fasolą. A do tego najważniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. Wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków!

Książka, inspirowana bardzo cenionymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej

Pobierz plakat:

Patroni:

Inne książki z serii

  • Seria wydawnicza: ZDROWIE
  • Data premiery: 8 października 2014
  • Wymiary: 165 mm × 205 mm
  • Liczba stron: 368
  • Rodzaj okładki: Miękka ze skrzydełkami
  • ISBN: 978836348113-0
  • Cena okładkowa: 39,90 zł
  • Nazwa wariantu: E-book
  • ISBN: 978-83-64481-60-4
  • Cena okładkowa: 31,90 zł