Kuchnia na walizkach

Kuchnia na walizkach

Historia blogerki kulinarnej, która zerwała zaręczyny, odeszła z pracy marzeń i poleciała za szczęściem na inny kontynent.
Po studiach Luisa Weiss pracowała w nowojorskim wydawnictwie. Pewnego dnia postanowiła przekopać się przez kolekcję przepisów, które latami wycinała z gazet. Żeby udokumentować swoją przygodę z gotowaniem, założyła blog The Wednesday Chef, który w oszałamiającym tempie zdobył wiernych czytelników. Ale Luisa wciąż tęskniła za Berlinem, miastem, w którym się urodziła. Po miesiącach sercowych rozterek i rozstaniu z narzeczonym zdecydowała się na skok na głęboką wodę i wróciła do miasta dzieciństwa. Dziś twierdzi, że Paryż może i posiada pewien charme, ale jeżeli chodzi o prawdziwą inspirację w kuchni – jak i w życiu – nie ma to jak Berlin.
Każdy, komu podobała się Julie i Julia, chętnie będzie gotował z Luisą, która postawiła wszystko na jedną kartę i odnalazła miłość tam, gdzie spodziewała się jej najmniej. Luisa oczaruje czytelnika opowieściami o szukaniu z nowym chłopakiem mieszkania w Berlinie, zmaganiach z białymi szparagami, organizacji Święta Dziękczynienia dla trzech naburmuszonych rodzin i  oswajaniu nowego życia za pomocą masowej produkcji arcytrudnych do wykonania pierniczków.

Inne książki z serii

  • Seria wydawnicza: Kochaj i gotuj
  • Tłumaczenie: Marta Kitowska
  • Data premiery: 17 kwietnia 2015
  • Rodzaj okładki: Miękka ze skrzydełkami
  • Wymiary: 130 mm × 205 mm
  • Liczba stron: 360
  • Cena okładkowa: 36,90 zł
  • ISBN: 978-83-63431-85-3
  • Nazwa wariantu: E-book
  • ISBN: 978-83-64481-91-8