Kuchnia bez pszenicy 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć
Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica.
Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku: pożegnania z produktami zawierającymi to zboże. Kuchnia bez pszenicy jest drugim krokiem na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także bez rezygnacji z ulubionych dań.
Będąc idealnym uzupełnieniem przełomowej Diety bez pszenicy, książka zawiera ponad 150 przepisów na bezpszenne dania – od śniadań, przez lunche i rodzinne obiady po słodkie desery i wypieki (także chleb!), które nie tylko są smaczne i zdrowe, ale pomagają w walce z otyłością i innymi problemami zdrowotnymi współczesnego człowieka. Dodatkowo przedstawia praktyczne porady, jak:
- uniknąć „zespołu odstawienia” pszenicy i łagodnie przejść do nowego planu żywieniowego bez poczucia straty;
- zorganizować kuchnię i spiżarnię bez pszenicy, nauczyć się wymieniać składniki i robić zakupy, by zachęcić do diety całą rodzinę;
- jeść poza domem, nie narażając się na powrót pszennego brzucha, i urządzać bezpszenne przyjęcia w domu.
Nakład wyczerpany