Anjali Shah

Anjali Shah

jest autorką książek kulinarnych, certyfi kowaną doradczynią odżywiania, dietetyczką oraz blogerką. Ma dwójkę dzieci i zasłynęła jako orędowniczka zdrowego odżywiania. Jej prace, publikowane w Oprah.com, „Women’s Health”, „Cooking Light”, „Reader’s Digest”, CNN, Food Network, „SELF”, „Glamour”, BuzzFeed, „Huffi ngton Post”, „Ladies’ Home Journal”, Whole Foods, „SHAPE” i Kaiser Permanente, przyniosły jej międzynarodowy rozgłos. Swoją pasją do zdrowej kuchni dzieli się na blogu The Picky Eater.
Autorka dorastała jako „pełnoziarnista” dziewczynka, ale poślubiła wielbiciela pszennego pieczywa. Mając nadzieję udowodnić, że zdrowe jedzenie może być też smaczne, nauczyła się gotować i z czasem zreformowała nawyki żywieniowe męża, który odrzucił mrożoną pizzę na rzecz jej pysznych i odżywczych potraw, wykonanych z prostych i naturalnych składników. Kiedy nie pracuje, bawi się lub gotuje z dziećmi, spędza czas z mężem albo wypróbowuje nowe przepisy na smakowite i zdrowe potrawy przed opublikowaniem ich na swoim blogu.

Książki