Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Pszenica została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach. W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym składnikiem, który sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru, a ponadto ma właściwości uzależniające, doprowadzając do zaburzeń odżywiania oraz zmęczenia.
Autor udowadnia, że dieta bez pszenicy skutkuje m.in.: ustabilizowaniem wagi, złagodzeniem zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2, wyleczeniem dolegliwości jelitowych i skórnych czy wyraźnym obniżeniem poziomu cholesterolu. To przełomowe opracowanie prezentuje niezmiernie ważny punkt widzenia na najistotniejsze problemy zdrowotne naszych czasów.
Roman Palewicz
2024-08-09
125 mm x 195 mm
336
miękka
978-83-8074-750-0
29,99 zł